Logo van de TheRoamingRover.nl - Monty's Way - 4x4 - fun - adventure - travel

Ontdek Het Smaakvolle Avontuur van BeaverTail: Recept Inbegrepen

BeaverTail Smaakvol Avontuur, BeaverTail met banaan, chocolade pasta en aardbeiden

Wel eens gehoord van BeaverTail? Klinkt vreemd, hè? Maar het heeft gelukkig niets te maken met echte beverstaarten. Ik neem je graag mee op een Smaakvol Beavertail Avontuur en vertel je alles over deze heerlijke lekkernij. Van de interessante geschiedenis tot een eenvoudig recept. Je ontdekt het allemaal hier! Ben je er klaar voor om te ontdekken wat BeaverTail werkelijk is? Blijf lezen en laat je verrassen door dit smakelijke avontuur!

BeaverTail Smaakvol Avontuur: Vindingrijke Oplossingen in de Middeleeuwen

De hedendaagse BeaverTail lijkt op beverstaarten. Maar het BeaverTail Smaakvol Avontuur brengt je terug naar de Middeleeuwen. Waar het allemaal begon. Tijdens de vastenperiode was vis toegestaan maar geen vlees. Het eten van gezouten vis was voor iedereen een uitdaging, zelfs voor bisschoppen! Bijna 6 maanden lang mochten mensen geen vlees, kaas of melk eten. BeaverTail werd daarom een slimme keuze voor een smakelijke maaltijd tijdens deze vastenperiodes.

BeaverTail Smaakvol Avontuur - Etende bever

Van Vin tot HeerlijkeTraktatie: Het Verhaal van de BeaverTail

Om het vleesverbod te omzeilen, bedachten hoge geestelijken creatieve oplossingen, zoals de BeaverTail. Ze beschouwde de staart van de bever als een vin vanwege de schubben en het zwemvermogen. In 1418 bepaalde de paus dat een christen de staart mocht eten. Omdat de rest van het dier bedekt was met vacht en meer op een landdier leek. De staarten werden boven een vuur gekookt om de schubben te verwijderen en het vlees te bereiden. BeaverTail Smaakvol Avontuur onthult deze historische smaakvolle vernieuwing. Wat  een slimme ontsnapping aan het vleesverbod was.

BeaverTail Smaakvol Avontuur in Amerika: Innovatie in de 17e Eeuw

Na de kolonisatie van Amerika wilden mensen hier ook BeaverTail eten tijdens de vastendagen. In de 17e eeuw vroeg de Bishop van Quebec de paus om toestemming. De kerk zag de bever nog steeds als een vis vanwege zijn zwemvermogen. Het bevestigende antwoord uit Rome leidde tot een zeer intensieve jacht op de Noord-Amerikaanse bevers. BeaverTail Smaakvol Avontuur laat zien hoe deze lekkernij zelfs een rol speelde in het geloof. Waarbij de bever werd gezien als een uitzondering op het vleesverbod tijdens vastenperiodes.

De Moderne Traktatie: BeaverTail Smaakvol Avontuur in de 21e Eeuw

BeaverTail Smaakvol Avontuur begint met een heerlijk gefrituurd gebakje. Dat doordrenkt is met verrukkelijke kaneelsuiker. Met zijn gebogen vorm aan de buitenkant en zachte binnenkant, lijkt het op een platte donut. Hoewel je zou denken dat BeaverTail diepgeworteld is in de Canadese geschiedenis, is het eigenlijk een recente vondst. In de jaren 70 introduceerde de familie Hooker de “küchle” op een lokale braderie in Killaloe, Ontario. Deze Duits-Canadese lekkernij, zo smakelijk als hij was, kreeg snel een grote schare fans. De dochter van de familie gaf het de naam BeaverTail. Vanwege zijn gelijkenis met de staart van een bever. De familie patenteerde de naam. En opende in 1980 de allereerste fysieke winkel waar Beavertails werden verkocht. Tegenwoordig kun je wereldwijd meer dan 200 vestigingen vinden. Die allemaal beheerd worden door BeaverTails Canada Inc. Wat begon als het eten van een echte BeaverTail is veranderd in het genieten van een heerlijke zoete traktatie, compleet met een zoete of hartige topping. Dat is het avontuur van BeaverTail Smaakvol Avontuur!

Zelf Aan de Slag: Probeer dit Heerlijke BeaverTail Recept!"

Voorbereiding: 1 uur en 0 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 0 minuten
Soort gerecht: Gebak
Keuken: Canada
Genoeg voor: 10 personen

Dit heb je nodig:

 • 60 ml lauw water
 • 2,5 theelepels droge gist
 • 120 ml warme melk
 • 50 gr kristalsuiker
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 ei
 • 2 eetlepels gesmolten boter
 • 160 gr bloem
 • 160 gr volkoren meel
 • 200 gr kristalsuiker
 • 2 eetlepels kaneel
 • Citroenpartjes

Zo maak je het:

 1. Mix de gist en het warme water in een mengkom. Laat 3 minuten staan.
 2. Voeg de suiker, melk, eieren, zout en gesmolten boter toe en roer alles door elkaar. Meng de bloem en het meel en voeg toe om een zacht deeg te maken. Kneed ongeveer 5 minuten met een deeghaak of 8 minuten met de hand. Het deeg moet soepel en elastisch zijn.
 3. Leg het deeg in een ingevette kom; dek af met plasticfolie en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten.
 4. Druk het deeg plat en verdeel het dan in 10 gelijke porties. Laat, afgedekt met theedoeken, 10 minuten rusten.
 5. Meng, terwijl de deegballen rusten, de suiker met de kaneel in een brede, ondiepe schaal.
 6. Rol één bal tegelijk uit tot een ovaal van ongeveer 1 cm dik; dek opnieuw af met een handdoek en leg op een met bloem bestoven oppervlak.
 7. Verhit ongeveer 4 centimeter olie in een frituurpan of een grote, hoge pan. Wacht tot de olie een temperatuur van 195 graden bereikt.
 8. Leg het deel in de hete olie en bak 2-3 minuten per kant. Haal het eruit met een tang en laat uitlekken op keukenpapier.
 9. Bestrooi de BeaverTails met kaneel en suiker; draai om zodat beide kanten bedekt zijn en schud overtollig suiker eraf.
 10. Knijp vers citroensap over het deeg en eet terwijl ze warm zijn.

Ik heb het recept “geleend” van CooleSuggesties.

Plaats een bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *