Logo van de TheRoamingRover.nl - Monty's Way - 4x4 - fun - adventure - travel

Duik in de Wereld van Canadees Jargon: Ontdek Timmies, Double-Double, Timbits en Meer!

Trivia Ontdek Canadees Jargon, munt Loonie en Toonie

Ontdek het kleurrijke Canadese jargon dat de rijke geschiedenis en cultuur van het land weerspiegelt. Maak je klaar voor je reis door Canada of imponeer tijdens een potje Triviant met deze veelgebruikte woorden en uitdrukkingen. Eh, laten we eens kijken naar enkele termen die je in het dagelijks leven in Canada zou kunnen horen!

Timmies: Voor de Koffieliefhebbers

Trivia Ontdek Canadees Jargon voorbeeld van uithangbord, Tim Hortons

Ontdek de Canadese slang en geniet van je ochtendkoffie bij Tim Hortons, ook bekend als “Timmies” onder Canadezen. Deze iconische koffie- en donutketen is een nationale favoriet. Veel Canadezen beginnen hun dag met een “double-double” en een doosje “Timbits”. Een veelvoorkomende ochtendgroet? “Het voelt zo geweldig om mijn dag te beginnen met Timmies en mijn koffie!”

Dubbel-Op Genot: Ontdek Canadees Jargon met de Canadese "Double-Double"

Trivia Ontdek Canadees Jargon - voorbeeld van Double-Double

In Canadese koffietentjes is de “double-double” een bekend fenomeen. Bestel je er een, dan krijg je koffie met dubbele room en suiker. Dit is typisch Canadees jargon, vaak gehoord bij de koffiecounter. De simpele bestelling “Could I have a double-double, please?” hoort dan ook bij de Canadese koffie-ervaring. Het laat zien wat mensen lekker vinden en verbindt de Canadezen met hun favoriete koffie. Zo draagt de “double-double” bij aan de levendige koffiecultuur van Canada.

Timbits: Canadese Slang Voor de Zoetekauwen

Trivia Ontdek Canadees Jargon doos Timbits vanTim Hortons,

“Timbits” zijn kleine donuts die perfect zijn voor een snelle snack. Deze lekkernijen zijn de Canadese versie van de Amerikaanse doughnut hole. De term is afgeleid van “tidbits” en Canadezen zijn er dol op. Een typische uitspraak is dan ook? “I’m gonna go to Timmies real quick and grab me a box of Timbits.”

Eh?: Het Alomtegenwoordige Woordje in het Canadese jargon

Ah, “eh” – het woordje dat Canadezen te pas en te onpas gebruiken. Het wordt trouwens uitgesproken als “ay”. En of het nu gaat om instemming, verbazing of gewoon een manier om een zin af te sluiten “eh” wordt gebruikt. Het woordje kan verschillende betekenissen hebben, vergelijkbaar met “huh”, “juist” en “wat” in het Nederlands, eh?

Loonies en Toonies: Munten met een Knipoog

Trivia Ontdek Canadees Jargon voor beeld van de munt Loonies en Toonies

Als je door Canada reist, zul je al snel kennismaken met “loonies” en “toonies”. Een loonie is de Canadese munt van één dollar, vernoemd naar de afbeelding van een loon oftewel een ijsduiker, de trotse nationale vogel van Canada erop. Geen wonder dus dat het een “loonie” werd genoemd. En dan de ”toonie”, de 2-dollar munt. Waarom zo genoemd? Simpelweg omdat Canadezen dol zijn op rijmwoorden!  Dus, geen ‘bear’ of ‘bearie’ zoals je misschien had verwacht, maar gewoon ’toonie’. Maar let op, dit heeft niets te maken met de Looney Tunes!

Trivia Ontdek Canadees Jargon - voorbeeld van een ijsduiker

What you sayin’?: Het Verraderlijke Gezegde

Tot slot, Laten we om mee af te sluiten eens ontdekken wat één van de meest misleidende Canadese slang uitdrukkingen betekent: “What you sayin’?””. Hoewel het misschien klinkt alsof er gevraagd wordt naar: Wat zeg je? Wordt het eigenlijk gebruikt als een informele begroeting om te vragen hoe het met je gaat. Het is dan ook vergelijkbaar met “What are you up to?” Dus, als een Canadees je vraagt “What you sayin’ this Tuesday?”, weet je nu dat ze eigenlijk gewoon willen weten wat je plannen zijn.

Dat was een snel overzicht van enkele basis Canadese woorden en uitdrukkingen die je moet weten. Of je nu door Canada reist of gewoon je Canadese trivia op peil wilt houden, deze termen zullen zeker van pas komen. Dus ga eropuit en gebruik je nieuwe kennis om indruk te maken op je vrienden of medereizigers. Tot ziens, eh!

Om antwoord te kunnen geven op de betekenis van Timmies, Double-Double en andere woorden/ gezegdes heb ik van verschillende bronnen gebruik gemaakt:

Canadian Slang

Great Canadian Sayings

Canadian Slang Words

Plaats een bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *